On taas sukukokouksen ja sukujuhlan aika. Tällä kertaa järjestämme tilaisuuden heti Tammelan kirkolla pidettävien Hakkapeliittapäivien perinteisten avajaisten jälkeen viereisellä kunnantalolla. Sukukokouksessa tilaisuuden alussa käsitellään seuran sääntömääräiset asiat  ja siihen voivat osallistua vain sukuseuran jäsenet.  

Kaikille avoin sukujuhla liittyy saumattomasti hakkapeliittaperinteeseen sekä Tammelan pitäjän ja kirkon historiaan. Lähtihän Sven Buchtin vävy ja ratsutilan silloinen isäntä Matti Tuomaanpoika muiden Tammelan hakkapeliittojen kanssa 30-vuotiseen sotaan v. 1630. Ja Sven Buchtin poika Zacharias (Sakari) toimi 1600-luvun loppupuolella vuosikymmeniä Tammelan kuudennusmiehenä (sexman), eli arvostettuna pitäjänhallinnon luottamusmiehenä. Hänen paikkansa Tammelan kirkon penkkijärjestyksen mukaan oli kirkon kuorissa heti kirkkoherran ja kappalaisen vieressä.

Tätä historiallista taustaa tulee valottamaan juhlapuhujamme, kunnan kulttuuriopas Seppo Kujala, joka on tutkinut mm. Tammelan kirkosta löytyneitä vanhoja aarteita sekä perehtynyt muutenkin pitäjän ja kirkon historiaan. Ohjelma jatkuu ajankohtaisilla puheenvuoroilla sukuseuran toiminnasta ja sukututkimuksesta. Tilaisuuden lomassa voi tutustua sukuaiheiseen näyttelyyn ja kysellä oman sukunsa tietoja.

Ennen sukujuhlan alkua on tarjolla keittolounas kunnantalon Café Tammelassa ja tilaisuus päättyy seurusteluun juhlakahvien merkeissä. Tämän jälkeen Seppo Kujala on vielä lupautunut vetämään Tammelan kirkon esittelykierroksen kiinnostuneille.

Tarkempi aikataulu ja osallistumisohjeet ovat oheisessa ohjelmaesitteessä. Sukujuhla on avoin kaikille eikä vaadi sukuseuran jäsenyyttä. Koronapandemiakin on näillä näkymin sopivasti hellittämässä, mutta seuratkaa kuitenkin sukuseuran kotisivuja ja FaceBook-ryhmää mahdollisten muutosten takia. Muistakaa ilmoittautua  viimeistään 15.7.2022 tarjoilujärjestelyjen vuoksi!

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksu 35 euroa 15.7.22 mennessä Tammelan Bucht- suvun tilille FI03 5025 3340 0400 09. Merkitse viestikenttään osallistujat. Maksu sisältää keittolounaan ja juhlakahvin. Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Tule tutustumaan juuriisi ja sukulaisiisi!

Hakkapeliittapäivien avajaisista löytyy tarkempia tietoja täältä: https://www.nsaura.fi/hakkapeliitatapahtuma/

 Seppo Kujalan kirkon aarteiden metsästyksestä on mielenkiintoinen juttu YLEn sivuilla: https://yle.fi/uutiset/3-11942113

Ohjelmaesite pdf-tiedostona: CK11:22 Takakansi (korjattu versio 14.6. kokous)

Tilaisuuden yhteydessä alkaen klo 11.30 järjestetään sukuseuran sääntömääräinen sukukokous kunnanhallituksen huoneessa. Kokoukseen voivat osallistua vain sukuseuran jäsenet.

 Sukukokoukseen esityslista

 1. Kokouksen avaus.
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa.
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.
 5. Esitetään edelliset tilinpäätökset, vuosikertomukset ja toiminnantarkastajan lausunnot.
 6. Päätetään tilinpäätösten vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille-
 7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksujen suuruudet seuraavaksi toimikaudeksi. Jäsenmaksu päätetään kolmelle (3) seuraavalle täydelle vuodelle. Samoin toiminta- ja taloussuunnitelmat vahvistetaan seuraaville kolmelle (3) täydelle kalenterivuodelle. 
 8. Päätetään hallitukseen valittavien jäsenten lukumäärästä.
 9. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet seuraavaksi toimikaudeksi.
 10. Valitaan yksi (1) tai kaksi (2) toiminnantarkastajaa ja heille varahenkilö seuraavaksi toimikaudeksi.
 11. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
 12. Kokouksen päättäminen.

            Tammelan Bucht-suku ry:n hallitus

Kuka voi liittyä jäseneksi?

Sukuseuran jäseneksi voidaan hyväksyä ilman ikärajaa jokainen henkilö, joka isän tai äidin puolelta polveutuu majoitusmestari Sven Buchtin jälkeläisistä tai on tämän puoliso. Jäseneksi voidaan hyväksyä myös muu yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea sukuseuran tarkoitusta ja toimintaa.

Jäseneksi voi liittyä seuran www-sivujen kautta: https://tammelanbuchtsuku.net/liittyminen/
Myös sukukokouksessa voi täyttää̈ jäsenhakemuksen ja osallistua kokoukseen.