Tämän vuoden retken kohteena on entisen Järvenpään kartanon tienoot ja historia. Sven Buchtin pojanpoika Isak Sakarinpoika Bucht muutti 1702 silloisen Suur-Tuusulan Träskändan eli Järvenpään kylään Kyrölän ratsutilalle. Kyrölästä kehittyi Järvenpään mahtavin tila, josta ruvettiin käyttämään nimeä Järvenpään kartano. Kartano siirtyi myöhemmin Westermarck-suvulle, jonka edustaja Bjarne Westermarck kehitti tilaa voimakkaasti ja käytännössä perusti Järvenpään taajaman, mistä kehittyi nykyinen Järvenpään kaupunki. Westermarckit ovat myös Isak Buchtin jälkeläisiä. Käymme myös Sibeliuksen Ainolassa ja Lottamuseossa.

Alla tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet sekä ”Callion Pikku-Kaiku”; sukuseuran ajankohtaistiedote, jossa on ennakkotietoa mm. vuoden 2025 sukukokouksesta Tammelan Portaassa 9.8.2025

Merkitse osallistumismaksun tiedonantoja kohtaan nimesi, sähköpostiosoitteesi, mahd. kasviskeittotoiveesi ja kummassa paikassa nouset bussiin. Ilmoittaudu ajoissa, mukaan mahtuu n. 45 henkilöä.

Retkelle osallistuminen ei edellytä sukuseuran jäsenyyttä. Bussiin voi nousta Forssan linja-autoasemalla tai Järvenpäässä Keudan (Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä) parkkipaikalla. Kutsua saa jakaa edelleen. Kutsu ja tiedote toimitetaan laajahkolla jakelulla myös postitse. 

Tervetuloa!