Tammelan kylä on mainittu ensimmäisen kerran asiakirjoissa vuonna 1423. Sen kunniaksi vietetään vuosi 2023 Tammelassa 600-vuotisjuhlan merkeissä. Juhlavuosi käynnistyy tammikuussa Teemu Keskisarjan historialuennolla 10.1.2023. Lähiaikoina julkaistaneen koko juhlavuoden kalenteri lukuisine tapahtumineen ja tarkempine tietoineen.

Sukuseuramme Tammelan Bucht-suku on toiminnassaan perehtynyt laajasti paitsi suku- ja henkilöhistorioihin, myös paikallishistoriaan ja kyläyhteisöjen kehitykseen. Tästä tuli idea tarjota luentosarjaa Tammelan 600 -juhlavuoden ohjelmaan. Ajatus on avata Tammelan historiaa enemmän yksittäisten ihmisten näkökulmasta sukututkimuksen kautta. Historian tapahtumat tulevat näin konkreettisemmiksi, kun ne kytkeytyvät oman suvun ja esivanhempien elämänvaiheisiin.

Wahren-opisto lähti yhteistyökumppaniksi ja huolehtii käytännön järjestelyistä. Tammelan kunta värväsi vielä FT, tutkija Kirsi Laineen (Sarka-museo) kertomaan luentosarjan aluksi yleisesti kylien historiasta ja merkityksestä. Sen jälkeen on kolme sukuseuramme edustajien pitämää esitystä, joissa varataan aikaa myös keskusteluun. Tilaisuudet pidetään Tammelan kunnantalolla. Tervetuloa näihin tilaisuuksiin!

RAUHALLISTA JOULUA JA HYVÄÄ UUTTA SUKUTUTKIMUSVUOTTA!

Tammelan Bucht-suku ry:n hallitus