Sukuseuran kotisivut

Kategoria: Tiedotteet (Page 1 of 5)

Sukuseuran kevätretki Järvenpäähän 18.5.2024–ohjelma ja ilmoittautumisohjeet

Tämän vuoden retken kohteena on entisen Järvenpään kartanon tienoot ja historia. Sven Buchtin pojanpoika Isak Sakarinpoika Bucht muutti 1702 silloisen Suur-Tuusulan Träskändan eli Järvenpään kylään Kyrölän ratsutilalle. Kyrölästä kehittyi Järvenpään mahtavin tila, josta ruvettiin käyttämään nimeä Järvenpään kartano. Kartano siirtyi myöhemmin Westermarck-suvulle, jonka edustaja Bjarne Westermarck kehitti tilaa voimakkaasti ja käytännössä perusti Järvenpään taajaman, mistä kehittyi nykyinen Järvenpään kaupunki.… — Lue lisää

Kyrölän autiotilasta Järvenpään kartanoksi ja kaupungiksi – Isak Buchtista Bjarne Westermarckiin

Järvenpään kartanon viimeisissä omistajissa yhdistyi kaksi Bucht-suvun haaraa

Oheisessa Museoviraston kuvassa 1890-luvun lopulta on Järvenpään kartanon kolmen viimeisen omistajasukupolven edustajat: vasemmalla Anton Walter Westermarck, hänen vaimonsa Alfhild Ehrström ja heidän poikansa Bjarne Westermarck. Oikealla Alfhild Ehrströmin vanhemmat Otto Alexander Ehrström ja hänen vaimonsa Hilma Adolfina Rosalie Ehrström (Gråå).

… — Lue lisää

Johan Reinhold Bucht – kapteeni Ranskan palveluksessa

Royal Suédois – svenskt regemente i fransk tjänst 1690–1791

Isak Sakarinpoika Buchtilla, Järvenpään Kyrölän ratsutilan isännällä, oli kolme poikaa: Fredrik, Karl Adolf ja Johan Reinhold. Isakin perinnönjaossa 1752 Fredrik lunasti Johan Reinholdin osuuden itselleen ja sai näin 2/3 Kyrölästä päärakennuksineen. Tätä tilaa kutsuttiin Gammelgårdiksi.

… — Lue lisää

Sven Bucht kuittasi 1611 eväät Novgorodin sotaretkelle

Ja kruununvouti Mårten Jacobsson perusti Tammelan Saaren kartanon samaan aikaan, kun Sven Bucht sai Kallion talonsa.

Vanha sanonta ”armeija marssii vatsallaan” kuvaa ruokahuollon tärkeyttä sotajoukon toimintakyvyssä. Ratsuväessä tietysti myös hevoset piti ruokkia kunnolla. Majoitusmestarina Sven Buchtin vastuulla oli erityisesti tämän muonituksen järjestäminen.

… — Lue lisää

Sukuseuran jäsensivut otettu käyttöön!

Kotisivumme päävalikosta löytyy myös osio  JÄSENILLE. Siitä avautuu otsikko JÄSENARTIKKELIT, jota klikkaamalla sivusto pyytää kirjautumaan sisään. Jäsensivut on tarkoitettu vain jäsenmaksunsa maksaneiden sukuseuran jäsenten käyttöön.

Käyttäjätunnus on Tammelanbuchtsuku. Salasana on sama kuin aiemmin jäsenille tarkoitetuissa sukuluetteloissa. Vuonna 2023 liittyneille uusille jäsenille toimitamme salasanan sähköpostitse.

… — Lue lisää

Tervetuloa talkoisiin rakentamaan Tammelan Bucht-suvun omaa sukupuuta Genissä!

Genissä on jo tuhansia Bucht-sukuun kuuluvien profiileja, mutta tähän asti on ollut mahdotonta tarkastella niitä omana ryhmänään. Tilanteen parantamiseksi perustimme Tiina Valjakan kanssa Geniin projektin nimeltä Tammelan Bucht-suku.

Tarkoitus on yhdessä kerätä Bucht-sukuun kuuluvien profiilit tähän projektiin ja rakentaa näin suvun yhteistä sukupuuta Genin ominaisuuksia hyödyntäen.… — Lue lisää

« Older posts

© 2024 Tammelan Bucht-suku

Theme by Anders NorenUp ↑