Genissä on jo tuhansia Bucht-sukuun kuuluvien profiileja, mutta tähän asti on ollut mahdotonta tarkastella niitä omana ryhmänään. Tilanteen parantamiseksi perustimme Tiina Valjakan kanssa Geniin projektin nimeltä Tammelan Bucht-suku.

Tarkoitus on yhdessä kerätä Bucht-sukuun kuuluvien profiilit tähän projektiin ja rakentaa näin suvun yhteistä sukupuuta Genin ominaisuuksia hyödyntäen. Projektin avulla suvun jäsenet löytävät helpommin muita sukuun kuuluvia ja toisaalta yksittäisten Geni-profiilien tiedoissa näkyy suoraan, kuka kuuluu sukuun.

Projektin eli yhteistyöverkoston ylläpitäjänä on sukuseura Tammelan Bucht-suku ry, mutta kuka tahansa projektin jäsen (=yhteistyökumppani) voi liittää ylläpitämiään tai lähipiiriinsä kuuluvia Geni-profiileja tähän projektiin. Tarkistathan kuitenkin aina ensin Genin avulla, että ko. henkilö on Sven Buchtin jälkeläinen. 

Projekti löytyy esim. Genin ”ylärivin” Sukututkimus-valikosta klikkaamalla kohtaa ”Projektit”, jolloin avautuu näkymä Sukututkimusprojektit. Hakutoiminnalla voi hakea oikean projektin, jos se ei muuten näy. Jos et vielä kuulu projektiin, voit projektin Toiminnot-valikosta kohtaa ”Liity projektiin” klikkaamalla lähettää liittymispyynnön. Tästä linkistä pääsee myös suoraan projektin sivulle: https://www.geni.com/projects/Tammelan-Bucht-suku/4495771

Kun itse olet jo mukana projektissa, voit pyytää muita Bucht-sukuun kuuluvia Genin käyttäjiä liittymään projektiin klikkaamalla Toiminnot-valikon kohtaa ”Lisää yhteistyökumppaneita”. Vastaavasti voit myös hyväksyä muiden pyyntöjä liittyä projektiin.

Tämä projekti on yksi merkittävä askel suvun yhteenkuuluvaisuuden edistämisessä ja yhteistyöverkoston luomisessa. Projekti on vasta aloitettu; täydennetään sitä talkoilla yhdessä!

Ajatus oli alunperin, että projekti on tarkoitettu vain Bucht-sukuun kuuluville. Sen takia pyydän harkintaa suvun ulkopuolisten yhteistyökumppanien hyväksymisessä. Jos mukaan tulee paljon ulkopuolisia, idea Buchtien ”omasta sukupuusta” katoaa. Ulkopuoliset kyllä näkevät projektiin liitetyt sukuun kuuluvien profiilit, vaikka eivät olisikaan projektissa itse.