Sukuseuran järjestämä geneettisen sukututkimuksen päivä Tammelan kunnantalossa 3.3.2018 oli yleisömenestys. Valtuustosali oli lähes täynnä ja kuulijat seurasivat tarkkaavaisina alan gurujen Marja Pirttivaaran ja Arja Mikluhan esityksiä.

Marja Pirttivaara johdatteli ensin geenitutkimuksen saloihin ja sai yleisön aktiivisesti mukaan. Moni, joka ei ollut testiä aikaisemmin tehnyt, vastasi kysymykseen testaussuunnitelmasta ja ilmoitti ryhtyvänsä puuhaan. 

Marjan yleinen johdatus geneettiseen sukututkimukseen ja peruskäsitteisiin löytyy tästä linkistä: 2018-1-11-arbis-marjapirttivaara

Hän esitteli myös lyhyesti Bucht-suvun isälinjan ”oksaa” ns. haplopuussa.

Arja Mikluhan esitys käsitteli lähemmin Tammelalaisten sukujen geneettistä sukututkimusta.

Arjan kalvoesitys löytyy klikkaamalla tätä: Arja Mikluhan esitys

Kunnanjohtaja Kalle Larsson toi tilaisuuteen Tammelan kunnan tervehdyksen. Suomen historiaa opiskelleena hän korosti ihmisten jokapäiväisen elämään liittyvien tietojen keräämisen merkitystä pelkkien vuosilukujen lisäksi.

Esitysten ja vilkkaan keskustelun lisäksi yleisöllä oli mahdollisuus tutustua sukuseuran toimintaan esittelypisteessä ja tarkistaa mahdollinen kuulumisensa Bucht-sukuun.

Sukututkimuspäivä noteerattiin hyvin myös paikallismediassa. Forssan Lehti julkaisi heti samana päivänä verkkosivuillaan Marja Pirttivaaran haastattelun otsikolla ”Ihmislaji sai alkunsa Afrikassa – olemme kaikki maahanmuuttajien jälkeläisiä”, ks. DNA-sukututkimuspäivä FL 3.3.2018

Seuraavana päivänä 4.3.2018 Forssan Lehti julkaisu näyttävän jutun koko tilaisuudesta: