Wahren-opiston ja Tammelan Bucht-suku ry:n Tammelan 600 -juhlavuoden neliosaiseen luentosarjan ”Tammelan historia avautuu kylien ja sukututkimuksen kautta” viimeinen esitys pidettiin 12.10.2023 Tammelan kunnantalolla. Esityksen otsikko oli ”Miten itse voin tutkia Tammelan sukuani netissä? /Arkistojen käyttö ja Geni”. Kuulijoita oli jälleen tuvan täydeltä.

Esitysaineisto sisältää kokoelman sukututkimuksessa hyödyllisistä lähteistä linkkeineen. Luettelo avautuu tästä linkistä: Miten voin itse tutkia sukuani- Lähteitä ja linkkejä 12.10.2023

Linkkien avulla voi itse kukin lähteä tutkimaan omaa sukuaan tai etsimään muuta mielenkiintoista arkistoaineistoa. Esimerkkinä on kuvassa Kansalliskirjaston sanomalehtiarkistosta löytynyt sadan vuoden takainen juttu Tammelan 500-vuotisjuhlista. Kuvassa näkyy yläosassa arkiston ”hakulaatiko” hakulausekkeena ”Tammela 500 vuotta”. Sen jälkeiset merkit ~5 tarkoittavat, että sanat voivat esiintyä viiden sanan etäisyydellä toisistaan mielivaltaisessa järjestyksessä. Haun perusteella löytyi kuvan alaosan juttu Forssan Lehdestä 1.10.1923. Itse juttu avautuu tästä linkistä:

 https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1385398?page=2