On taas sukukokouksen ja sukujuhlan aika. Tällä kertaa järjestämme juhlatilaisuuden heti Tammelan kirkolla pidettävien Hakkapeliittapäivien perinteisten avajaisten jälkeen. Viereisellä kunnantalolla pidettävä sukujuhla liittyy saumattomasti hakkapeliittaperinteeseen sekä Tammelan pitäjän ja kirkon historiaan. Lähtihän Sven Buchtin vävy ja ratsutilan silloinen isäntä Matti Tuomaanpoika muiden Tammelan hakkapeliittojen kanssa 30-vuotiseen sotaan v. 1632. Ja Sven Buchtin poika Zacharias (Sakari) toimi 1600-luvun loppupuolella vuosikymmeniä Tammelan kuudennusmiehenä (sexman), eli arvostettuna pitäjänhallinnon luottamusmiehenä. Hänen paikkansa Tammelan kirkon penkkijärjestyksen mukaan oli kirkon kuorissa heti kirkkoherran ja kappalaisen vieressä.

Tätä historiallista taustaa tulee valottamaan juhlapuhujamme, kunnan kulttuuriopas Seppo Kujala, joka on tutkinut mm. Tammelan kirkosta löytyneitä vanhoja aarteita sekä perehtynyt muutenkin pitäjän ja kirkon historiaan. Ohjelma jatkuu ajankohtaisilla puheenvuoroilla sukuseuran toiminnasta ja sukututkimuksesta. Tilaisuuden lomassa voi tutustua sukuaiheiseen näyttelyyn ja kysellä oman sukunsa tietoja.

Ennen sukujuhlan alkua on tarjolla keittolounas kunnantalon Café Tammelassa ja tilaisuus päättyy seurusteluun juhlakahvien merkeissä. Tämän jälkeen Seppo Kujala on vielä lupautunut vetämään Tammelan kirkon esittelykierroksen kiinnostuneille.

Tarkempi aikataulu ja osallistumisohjeet ovat oheisessa ohjelmaesitteessä sekä tuoreen sukulehden Callion Kaiun No. 11 takasivulla. Tilaisuus on avoin kaikille eikä vaadi sukuseuran jäsenyyttä. Koronapandemiakin on näillä näkymin sopivasti hellittämässä, mutta seuratkaa kuitenkin sukuseuran kotisivuja ja FaceBook-ryhmää mahdollisten muutosten takia. Muistakaa ilmoittautua ajoissa!

Tule tutustumaan juuriisi ja sukulaisiisi!

Hakkapeliittapäivien avajaisista löytyy tarkempia tietoja täältä: https://www.nsaura.fi/hakkapeliitatapahtuma/

 Seppo Kujalan kirkon aarteiden metsästyksestä on mielenkiintoinen juttu YLEn sivuilla: https://yle.fi/uutiset/3-11942113

Ohjelmaesite pdf-tiedostona: Sukujuhla_kutsu CK11:22 20Takakansi