Sukuseuran pitkäaikainen haave Sven Buchtin muistokivestä on toteutumassa. Heinäkuun alussa saatiin kaiverrettua muistokirjoitus entisen Callion rusthollin mailla sijaitsevaan Vahakiveen.

 Kivi on ilmeisesti ollut rajakivi Kallion ja Riihivalkaman kylien välillä. Kylien raja kulkee vanhojen karttojen mukaan kaakosta suolta Vahaojaa pitkin kivelle ja siitä edelleen halki Kalliojärven.

 Kaiverruksen tekemisessä käytettiin modernia hiekkapuhallustekniikkaa. Sen avulla voitiin kiveen jäljentää myös Svenin omakätinen nimikirjoitus. Mikko Leino on suunnitellut muistomerkin Suomi 100 –juhlavuoden hengessä.

Kaiverrusta varten kiveen kiinnitettiin ensin malline. Kuvissa kiviliike Raution miehet kaiverruspuuhissa. Avustamassa oli Sakarin talon nykyinen isäntä Sakari Jukanpoika Ryhtä. Hänen traktoriaan tarvittiin myös vesisuihkulaitteiden siirtämisessä kiven läheisyyteen.

   

Lopputulos on hieno. Varsinainen paljastustilaisuus pidetään sunnuntaina 3.9.2017 klo 14. Linkistä löytyy kutsu tilaisuuteen, jonka juhlapuhujaksi on lupautunut Tammelan kunnan hallintojohtaja Anitta Hietaniemi.

Tervetuloa!

https://tammelanbuchtsuku.net/sven-buchtin-muistokiven-paljastus-3-9-2017-callion-rusthollin-mailla/

Tässä satelliittikuvassa näkyy muistokiven tarkempi paikka. Löytyy suurin piirtein katuosoitteesta Kalliontie 155, Tammela.